Η Black Friday έρχεται στο Cosmos Sport!


Black Friday... Μια μέρα αφιερωμένη στις Προσφορές!

Τι ακριβώς είναι η Black Friday (Μαύρη Παρασκευή);

Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η 4η Παρασκευή του Νοεμβρίου. Η Black Friday εκτός από μία μεγάλη γιορτή προσφορών, σηματοδοτεί την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Απο που προέρχεται και που οφείλει την ονομασία της Black Friday;

Τα πρώτα στοιχεία για την χρήση της λέξης "Black Friday" προέρχονται από την Φιλαδέλφεια, όπου ο όρος χρησιμοποιήθηκε με αρνητικό περιεχόμενο από την αστυνομική υπηρεσία της περιοχής για να περιγράψει την μεγάλη και ενοχλητική για τους πεζούς κυκλοφορία οχημάτων, η οποία λάμβανε χώρα την ημέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών (thanksgiving).

Πότε ξεκίνησε η Black Friday;

Αυτή η χρήση του όρου χρονολογείται τουλάχιστον από το 1961. Τα τελευταία χρόνια η ημέρα αυτή απέκτησε θετικό πρόσημο, καθώς έγινε δημοφιλής η εξήγηση ότι αυτή η μέρα ήταν το σημείο του έτους κατά το οποίο το λιανεμπόριο αρχίζει να γυρίζει σε κέρδος (λόγω των μεγάλων προσφορών), δηλαδή στην αμερικάνικη αργκό από "το κόκκινο" (in the red) περνάει "στο μαύρο" (in the black).

Τα τελευταία χρόνια έμποροι με καταγωγή από τις ΗΠΑ κατάφεραν να εισαγάγουν την κουλτούρα της “Black Friday’’ και σε άλλες χώρες του Δυτικού πολιτισμού, αναγκάγοντας την ημέρα αυτή σε παγκόσμιο φαινόμενο, η προσμονή της οποίας διαρκεί μήνες.


01new

 

MainBody

 

Πότε ξεκινάει φέτος (2019) η Black Friday;

Για φετος, οι προσφορές της Μαύρης Παρασκευής κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 29 Νοέμβρη, αν και... μην απορήσεις αν φέτος στο Cosmos Sport ξεκινήσουμε την παράδοση νωρίτερα! Άφησε το email σου στην παραπάνω φόρμα και να είσαι έτοιμος να λάβεις το σχετικό newlsetter μας για να ξεκινήσεις το shopping και να εξοπλιστείς με casual και αθλητικές επώνυμες μάρκες από νωρίς, εκμεταλευόμενος τις προσφορές μας και φέτος!

Τι προσφορές να περιμένεις να βρεις στην Black Friday στο Cosmos Sport;

Στο Cosmos Sport την εβδομάδα της Black Friday θα βρεις μοναδικές προσφορές σε διάφορα επώνυμα παπούτσια και ρούχα από τα Κορυφαία Sports Brands. Nike, adidas, Reebok, Puma, The North Face, Converse, Vans και πολλά ακόμα κορυφαία Brands σε Μοναδικές Προσφορές!