Μέγεθος

περισσότερα... λιγότερα

Brand

περισσότερα... λιγότερα

Collections

περισσότερα... λιγότερα

Τιμή

24 300

Προσφορές

περισσότερα... λιγότερα

Drop

περισσότερα... λιγότερα

Κατάλληλο για

περισσότερα... λιγότερα

Εφαρμογή

περισσότερα... λιγότερα

Σύνθεση / Υλικό

περισσότερα... λιγότερα

Χρώμα

περισσότερα... λιγότερα

Τα μέλη κερδίζουν περισσότερα!

Μάζεψε Go-X πόντους, ανέβα επίπεδο & κέρδισε!

Ανδρικά Παπούτσια για Τρέξιμο

459 styles.
από 13

Ανδρικά Παπούτσια για Τρέξιμο (Running Shoes)

Δεν υπάρχει πιο σημαντικό στο τρέξιμο, από το να επιλέξεις τα κατάλληλα παπούτσια. Για να κάνεις τη σωστή επιλογή παίζουν σημαντικό ρόλο το βάρος, το drop, το υλικό, η επιφάνεια τρεξίματος, καθώς επίσης και το σχήμα του ποδιού. Στο Cosmossport.gr θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από Ανδρικά running παπούτσια στα μεγαλύτερα Brands όπως adidas, Nike, Asics, Reebok, Saucony και άλλες κορυφαίες μάρκες.

Πώς θα επιλέξεις το σωστό Running Παπούτσι;

Η σωστή επιλογή ενός running παπουτσιού είναι μεγάλη υπόθεση, όμως υπάρχουν βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να γνωρίζεις:

Βάρος: Τυπικά, τα πιο ελαφριά παπούτσια έχουν και πιο ελαφριά αντικραδασμική προστασία, το οποίο σημαίνει ότι θα νιώθεις ανάλαφρα και γρήγορα τα πόδια σου. Αν όμως θέλεις να τρέξεις σε μεγάλες αποστάσεις η extra αντικραδασμική προστασία και κατά συνέπεια ένα πιο βαρύ παπούτσι, είναι καλύτερη επιλογή.

Drop: Το drop είναι η διαφορά ύφους από τη φτέρνα στα δάχτυλα και διαφέρει από παπούτσι σε παπούτσι. Το υψηλότερο drop μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα χτυπήματα στη φτέρνα. Τα περισσότερα παπούτσια συνήθως έχουν drop από 8mm έως 12mm, λιγότερα παπούτσια έχουν drop 6mm, ενώ κάποια παπούτσια μπορεί να έχουν ακόμα και 0mm drop - συνήθως τα πιο μίνιμαλ σχέδια. 

Αντικραδασμική Προστασία: Κάθε παπούτσι είναι σημαντικό να διαθέτει τεχνολογία που προσφέρει αντικραδασμική προστασία, καθώς σημαίνει ότι απορροφώνται οι κραδασμοί και το πάτημα είναι πιο ασφαλές. Άρα αν είσαι runner που θες να τρέχεις χωρίς να τραυματίσεις τις αρθρώσεις, πρέπει να κοιτάξεις για παπούτσια που θα διαθέτουν αντικραδασμική προστασία. 

Πρόσφυση: Αν είσαι runner που τρέχεις σε διάφορες επιφάνειες - ακόμα και υγρές - τότε θα πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία στην πρόσφυση του παπουτσιού, που σημαίνει να μη γλιστράει η εξωτερική σόλα στην επιφάνεια που τρέχεις.

Μάθε τον τύπο Καμάρας σου

Ακόμα ένα σημαντικό κριτήριο για να επιλέξεις το απόλυτο running παπούτσι, είναι να γνωρίζεις τον τύπο καμάρας του πέλματός σου.

• Χαμηλή Καμάρα: Αν το πέλμα σου εφάπτεται σχεδόν ή πλήρως με το έδαφος, τότε ο τύπος καμάρας σου είναι Χαμηλή Καμάρα.

• Μεσαία Καμάρα: Αν το μεσαίο τμήμα του πέλματός σου δεν είναι ούτε γεμάτο, αλλά ούτε λεπτό ή ανύπαρκτο, τότε ανήκεις στην κατηγορία της μεσαίας ή κανονικής καμάρας.

• Υψηλή Καμάρα: Αν το μεσαίο τμήμα του πέλματός σου δεν εφάπτεται στο έδαφος, τότε διαθέτεις υψηλή καμάρα.

Τι είναι ο πρηνισμός;

Ο πρηνισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο το πόδι στρέφεται προς το εσωτερικό όταν περπατάς ή τρέχεις. Αποτελεί μέρος της φυσικής κίνησης και βοηθά το κάτω μέρος του ποδιού να αντιμετωπίσει τη δύναμη πρόσκρουσης. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερο (υπερπρηνισμός) ή μικρότερο πρηνισμό (υποπρηνισμός) σε σχέση με άλλους.

Ο τύπος πρηνισμού είναι σημαντικός παράγοντας όταν επιλέγεις παπούτσια για τρέξιμο, καθώς με το σωστό τύπο παπουτσιού, μπορείς να αποφύγεις ανεπιθύμητους τραυματισμούς και επιπλέον καταπόνηση στις αρθρώσεις.

Ο υπερπρηνισμός παρατηρείται, όταν το πόδι στρέφεται προς το εσωτερικό σε υπερβολικό βαθμό. Στην περίπτωση αυτή, το βάρος μεταφέρεται στην εσωτερική πλευρά του ποδιού

Όσοι εμφανίζουν υποπρηνισμό, προκαλούν αυξημένη φθορά στην εξωτερική πλευρά της φτέρνας των παπουτσιών, ενώ η εσωτερική μένει σχεδόν ανέπαφη.

Βρες Ανδρικά Running Παπούτσια στο Κορυφαίο Online Store!

Ανακάλυψε τώρα τα κατάλληλα Ανδρικά παπούτσια για τρέξιμο σε μια τεράστια ποικιλία για κάθε τύπο δρομέα και πέλματος. Θα βρεις αμέτρητα designs, με μοναδικές τεχνολογίες και premium κατασκευή είτε από δέρμα, είτε από συνθετικό δέρμα, είτε από πλέγμα και φυσικά καουτσούκ για απόλυτη πρόσφυση.

Βρες τώρα τα νέα σου running παπούτσια από την Ανδρική Συλλογή στο Cosmossport.gr και στα καταστήματα Cosmos Sport, στις καλύτερες τιμές. Επωφελήσου σήμερα από τα Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 59€ και τη δυνατότητα Δωρεάν Επιστροφής!

Αποστολές adidas
Επιστροφές adidas
Μετά την καταχώρηση του τεμαχίου, η παραγγελία δεν μπορεί να ακυρωθεί.Η αποστολή από τα κεντρικά της adidas (Γερμανία) γίνεται συνήθως εντός 2 ημερών. Το τεμάχιο εξαιρείται από προωθητικές ενέργειες/κουπόνια/δωροκάρτες.
Όλες οι επιστροφές adidas είναι εντελώς Δωρεάν. Οι επιστροφές μπορούν να γίνουν εντός 30 ημερών. Οι παραγγελίες adidas συνοδεύονται από έντυπο επιστροφών με αναλυτικές οδηγίες.