Our story

Η Cosmos Sport, είναι πλέον η Νο1 ελληνική αλυσίδα πώλησης επώνυμων αθλητικών ειδών. Ιδρύθηκε το 1982, από τον κύριο Φραγκίσκο Τσικνάκη με έμπνευση από ένα ταξίδι του στη Βαρκελώνη και από το 1995 η διοίκηση της εταιρείας συνεχίστηκε από τους τρεις υιούς του, Μιχάλη, Λευτέρη και Κώστα Τσικνάκη. Tο πρώτο ομώνυμο κατάστημα λειτούργησε στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, ενώ σήμερα αριθμεί, σε όλη τη χώρα, 43 φυσικά καταστήματα, τέσσερις εμπορικές επωνυμίες - Cosmos Sport, Sneaker10, Sportsfactory outlet, και το ΝΕΟ μπασκετικό κατάστημα Slam Dunk - και τα αντίστοιχα πρωτοπόρα ηλεκτρονικά καταστήματά τους  (www.cosmossport.grwww.sneaker10.grwww.sportsfactory.gr, www.slamdunk.gr) με πάνω από 600 εργαζόμενους.

Stores_700px


Άνθρωποι και Υποδομές

Tα HQ’s μας βρίσκονται στο Ηράκλειο της Κρήτης, στεγάζοντας εκεί όλες τις κεντρικές υπηρεσίες σε σύγχρονες εγκαταστάσεις ενώ από το 2018 η οικογένειά μας μεγάλωσε και δημιουργήσαμε νέο Οffices HUB στην Αγία Παρασκευή, πάνω από το κατάστημα Cosmos Sport.

Offices_700px

Το νέο HUB έχει κατασκευασθεί με σύγχρονα και διεθνή πρότυπα, σε επίπεδο design και δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας (Ping Pong, Roof Basketball Court).

Athens Offices

Επίκεντρό μας οι άνθρωποι, γι αυτό οργανώνουμε συχνά δραστηριότητες που μας κάνουν να απολαμβάνουμε το well being, την ομαδικότητα και τον αθλητισμό!

Office Activities

Καινοτόμες Online Υπηρεσίες

Η Ηλεκτρονική Δωροκάρτα Cosmossport.gr

Πολύ συχνά δεν ξέρουμε τι δώρο να κάνουμε ή δεν προλαβαίνουμε να διαλέξουμε το κατάλληλο για τον κολλητό, το βαφτιστήρι μας, τους γονείς μας, το αγαπημένο ανήψι κα. Με την Ηλεκτρονική Δωροκάρτα από τo Cosmos Sport στέλνεις στην στιγμή εκτός από την εκτίμησή σου στον δωρολήπτη, την δυνατότητα να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει ανάμεσα σε 18.000+ επιλογές Αθλητικών και Sportwear styles, εξοπλισμού γυναστικής, αξεσουάρ running, ακόμη και παιχνίδια στο σπίτι όπως ένα τραμπολίνο ή τραπέζι ping pong!

Ο Style Expert είναι η Online υπηρεσία η οποία βρίσκεται δίπλα στον καταναλωτή, για να παρέχει πολύτιμη βοήθεια στις Online αγορές 09:00-24:00! Βοηθάει με το Size Fitting, προτείνει Secret Offers και ενημερώνει για όλες τις Νέες παραλαβές.

Μάθετε περισσότερα εδώ!


Όραμα & Αξίες

Όραμά μας είναι να μας αναγνωρίζουν ως την καλύτερη εμπειρία αγορών sports & athleisure σε κάθε σημείο επαφής μας με τον πελάτη. Μας κινητοποιούν ο ενθουσιασμός του πελάτη, η καινοτόμος δράση και το πάθος να κάνουμε την διαφορά ως ομάδα. Η εταιρεία αναδείχτηκε για δύο συναπτά έτη ως “Growth Driver” της ελληνικής οικονομίας, λόγω των εξαιρετικών χρηματοοικονομικών επιδόσεων, ενώ το online κατάστημα www.cosmossport.gr έχει βραβευθεί για 7 συνεχή έτη σαν το καλύτερο e-shop αθλητικών στη χώρα στα e-volution awards, θεσμός όπου βραβεύονται οι βέλτιστες πρακτικές στο ηλεκτρονικό επιχειρείν στην Ελλάδα. Μάλιστα το 2018 απέσπασε 6 βραβεία εκ των οποίων τα δύο platinum στο Customer Experience & Omnichannel Marketing από τον ομώνυμο θεσμό.


Εταιρεία και Κοινωνία

Με σύνθημα το "Together we make Cosmos a better place" επιδιώκουμε να είμαστε διαρκώς κοντά στις ευρύτερες κοινωνικές ανάγκες αλλά και στο περιβάλλον. Η εταιρεία μας διοργανώνει και στηρίζει πληθώρα events που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά στον αθλητισμό (Herakleion Cosmos Run, Beach Basketball, 3on3 Basketball tournaments, συμμετοχές σε εργασιακά πρωταθλήματα, Kifissia Run κλπ.) Πολλές από τις δράσεις μας επίσης έχουν τελικούς αποδέκτες κοινωνικούς φορείς όπως "το EY ΖΩ με τον Καρκίνο", τα παιδικά χωριά SOS, την Κίτρινη Αποστολή κ.α. 

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Women Cancer

                            Together We Make Cosmos a Better Place!