Είδος

περισσότερα... λιγότερα

Μέγεθος

περισσότερα... λιγότερα

Φύλο

περισσότερα... λιγότερα

Προσφορές

περισσότερα... λιγότερα

Brand

περισσότερα... λιγότερα

Τιμή

17 250

Παιδικό φύλο

περισσότερα... λιγότερα

Collections

περισσότερα... λιγότερα

Εφαρμογή

περισσότερα... λιγότερα

Σύνθεση / Υλικό

περισσότερα... λιγότερα

Χρώμα

περισσότερα... λιγότερα

Τα μέλη κερδίζουν περισσότερα!

Μάζεψε Go-X πόντους, ανέβα επίπεδο & κέρδισε!

Παπούτσια Trail - Outdoor - Βουνού

301 styles.
από 9

Παπούτσια για Ορειβασία & Πεζοπορία και το Βουνό

Για εσένα που λατρεύεις την πεζοπορία και την ορειβασία, στο Cosmossport.gr θα βρεις τα κατάλληλα trail παπούτσια για τις outdoor εξορμήσεις σου! Παπούτσια και Μποτάκια Ορειβατικά, για Πεζοπορία, για Βουνό & για Trail, με τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες που θα χαρίσουν πρόσφυση ακόμα και στις πιο ολισθηρές επιφάνειες, αλλά και υποστήριξη σε κάθε βήμα.

Τύποι Ορειβατικών - Trail Παπουτσιών

Τα παπούτσια ορειβασίας χωρίζονται σε δύο βασικούς τύπους:

• Backpacking: Αυτού του τύπου τα ορειβατικά παπούτσια διαθέτουν ειδικό σχεδιασμό, ώστε να προσφέρουν την άνεση και την υποστήριξη που χρειάζονται τα πόδια για διαδρομές μεγάλης απόστασης ή ακόμα και με χιόνι. Είναι αρκετά σκληρά ώστε να αντεπεξέλθουν ακόμα και στα πιο «δύσκολα» εδάφη και σε έντονες καιρικές συνθήκες. Διαθέτουν άριστη σταθερότητα και στρεπτική ακαμψία σε συνδυασμό με την υψηλή πρόσφυση και τεχνολογίες απορρόφησης κραδασμών.

• Trekking: Τα ορειβατικά παπούτσια αυτής της κατηγορίας είναι κατάλληλα για ορειβασία με light hiking ή εκδρομές στο βουνό, τόσο για εντός σήμανσης όσο και για εκτός σήμανσης περιοχές. Είναι κατασκευασμένα από premium ποιότητα, με την απαιτούμενη απόδοση και προστασία, αλλά και την αντοχή που απαιτείται για τέτοιου είδους διαδρομές. Οι υψηλές τεχνολογίες, η αντικραδασμική προστασία αλλά και η πρόσφυση είναι δεδομένα.

Τι να προσέξεις κατά την επιλογή ενός Trail Παπουτσιού

Όποια και αν είναι η προτίμησή σου ή το προσωπικό σου στυλ, αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι το σωστό παπούτσι για ορειβασία. Πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες του ποδιού σου - δύσκαμπτα ή εύκαμπτα, ουδέτερα ή σταθερά, φαρδιά ή στενά, drop - και τι είδους παπούτσια πρέπει να επιλέξεις ανάλογα το έδαφος που περπατάς ή τρέχεις.

Τα άκαμπτα παπούτσια με drop 5mm + είναι καλύτερα σε τεχνικά μονοπάτια με κακή βάση, αλλά θα είναι επίσης πολύ λιγότερο άνετα στον δρόμο. Τα υβριδικά παπούτσια έχουν μικρότερο drop από 2 έως 4 mm και πιο μαλακή αίσθηση στο δρόμο και είναι κατάλληλα για μαλακό έδαφος και τοπικά δασικά μονοπάτια που πρέπει να περπατάς γρήγορα λόγω αβέβαιης βάσης.

Εφαρμογή Trail Παπουτσιών

Τα παπούτσια με όχι σωστή εφαρμογή μπορεί να είναι επώδυνα και να προκαλούν παθήσεις στα πόδια.

• Ένα φαρδύ toe-box μπορεί να βοηθήσει στον πόνο, αλλά δεν είναι για όλους. Η άνετη εφαρμογή είναι καλύτερη.

• Για καθημερινή προπόνηση, προτιμάται η κανονική εφαρμογή.

• Μια υπερβολικά άνετη/μεγάλη εφαρμογή θα προκαλέσει ολίσθηση εάν τρέχεις σε βουνό, αλλά πολλοί προτιμούν την πιο φαρδιά εφαρμογή μπροστά στα δάχτυλα καθώς χαρίζει πιο άνετη αίσθηση.

• Τέλος, διαφορετικές τεχνικές δεσίματος παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική εφαρμογή και να τη βελτιώσουν.

Tips για Επιλογή Trail Παπουτσιών

• Σιγουρέψου ότι τα δάχτυλα των ποδιών σου δεν είναι περιορισμένα.

• Τα πόδια σου έχουν την τάση να διογκώνονται καθώς τρέχεις, για τον λόγο αυτόν, φρόντισε να έχεις αρκετό χώρο για να αποφύγεις φουσκάλες ή κάλους.

• Το πάχος της κάλτσας μπορεί να επηρεάσει την εφαρμογή του παπουτσιού. δοκιμάστε τα παπούτσια με τις κάλτσες που σκοπεύεις να φοράς.

• Το μέγεθος του παπουτσιού αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, συνιστάται να μετράς τα πόδια σου όταν αγοράζεις νέα παπούτσια.

Ποια Είναι τα Κατάλληλα Παπούτσια για Πεζοπορία;

Για να βρεις τα καλύτερα παπούτσια πεζοπορίας πρέπει να υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά. Αρχικά πρέπει να έχουν ευελιξία και της ελαφρότητά. Συχνά με μεσαίο ή χαμηλό κόψιμο, να παρέχουν στα πόδια πλήρη προστασία και έχουν μεγάλη, σφιγμένη εξωτερική σόλα για να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμού. Ένα επιπλέον θετικό σε ορισμένα μοντέλα είναι αδιάβροχα και προσφέρουν επίσης εξαιρετική διαπνοή. Πρέπει να προσφέρουν εξαιρετικό κράτημα και υψηλή προστασία . Η εξωτερική σόλα πρέπει να είναι διασυνδεδεμένη με τα πόδια και το έδαφος. Για να αποδώσει καλύτερα πρέπει να συνδυάζει πρόσφυση και απορρόφηση κραδασμών. Εάν επιλέξεις παπούτσια με μαλακότερο καουτσούκ σημαίνει ναι μεν καλύτερο κράτημα και πρόσφυση, αλλά θα φθαρούν πιο γρήγορα.

Ποια Είναι τα Καλύτερα Ορειβατικά Μποτάκια;

Τα καλύτερα ορειβατικά μποτάκια είναι αυτά που διαθέτουν αντιολισθητική σόλα. Αυτό αυτόματα τα καθιστά ιδανικά για ορειβασία, καθώς θα σου προσδώσουν την άνεση που χρειάζεσαι. Επίσης πρέπει να είναι ανθεκτικά, να στηρίζουν το πόδι, αλλά ταυτόχρονα να είναι αδιάβροχα και εξαιρετικά ανάλαφρα για το πόδι. Άλλο ένα χαρακτηριστικό που τα κάνει ξεχωριστά είναι να διαθέτουν καταπολέμηση οσμών για αίσθηση φρεσκάδας και να υπάρχει προστασία στα δάχτυλα από σκληρό καουτσούκ. Η ενδιάμεση σόλα με απορρόφηση των κραδασμών είναι επίσης βοηθητική, ενώ το σύστημα με δέσιμο κορδονιών με ανθεκτικά κορδόνια σου προσφέρει παραπάνω σταθερότητα στο πόδι.

Top Brands για Παπούτσια για Trail & Ορειβασία και για το Βουνό

Φυσικά όλα τα Trail Μποτάκια & Παπούτσια έρχονται με την υπογραφή των μεγαλύτερων brands όπως THE NORTH FACE, Helly Hansen La Sportiva, Nike και άλλων και με μοναδικό design που θα σε κάνει να έχεις εντυπωσιακό στυλ ακόμα και στο βουνό.

Επίλεξε τώρα μποτάκια ορειβασίας από την πλούσια γκάμα του Cosmossport.gr ανδρικά, γυναικεία & παιδικά παπούτσια για Trail που θα σου χαρίσουν τις πιο ξεχωριστές outdoor εμπειρίες σε Μοναδικές Τιμές & Προσφορές και με δυνατότητα Δωρεάν Επιστροφής!

Αποστολές adidas
Επιστροφές adidas
Μετά την καταχώρηση του τεμαχίου, η παραγγελία δεν μπορεί να ακυρωθεί.Η αποστολή από τα κεντρικά της adidas (Γερμανία) γίνεται συνήθως εντός 2 ημερών. Το τεμάχιο εξαιρείται από προωθητικές ενέργειες/κουπόνια/δωροκάρτες.
Όλες οι επιστροφές adidas είναι εντελώς Δωρεάν. Οι επιστροφές μπορούν να γίνουν εντός 30 ημερών. Οι παραγγελίες adidas συνοδεύονται από έντυπο επιστροφών με αναλυτικές οδηγίες.