Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Καλωσόρισες. Αυτό είναι το πρώτο βήμα σε έναν υπεύθυνο κόσμο.

 

Η Cosmos Group, είναι μέλος της JD Sports Fashion Plc. και η ιστορία μας ξεκίνησε το 1982 στο Ηράκλειο της Κρήτης, από ένα μικρό συνοικιακό κατάστημα...

Στα Cosmos ξεκινάμε την κάθε μας μέρα με μία νέα πρόκληση, επιδιώκοντας να γινόμαστε όλο και καλύτεροι - για εμάς, για τους ανθρώπους και τους πελάτες μας, για την κοινωνία και το περιβάλλον, για τον κόσμο μας. Με σεβασμό στη διαφορετικότητα, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες και οι δράσεις μας έχουν κοινό στόχο την αλλαγή και την εξέλιξη προς ένα μέλλον βιώσιμο, ανοιχτό για όλες και όλους, και γεμάτο ευκαιρίες για έναν τρόπο ζωής υπεύθυνο, ποιοτικό και πιο δραστήριο. Με σύνθημα το "Together we make Cosmos a better place", η Cosmos επενδύει συστηματικά στον τομέα της Κοινωνικής με προγράμματα που υπογραμμίζουν και διευρύνουν τη συμβολή στην κοινωνία και τον Άνθρωπο.

Το Πρόγραμμα Soles4hope και υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων

 

Ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να κάνει τη Διαφορά. Στα Cosmos πιστεύουμε πως ο Κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής συνανθρώπων που έχουν ανάγκη... Γι' αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε το Soles4Hope και να προσφέρουμε υποδήματα & ρουχισμό σε ανθρώπους & φορείς που τα χρειάζονται.

Έχουμε ήδη μοιράσει 1000+ ζευγάρια παπούτσια, αλλά και πολλά ρούχα, σακίδια κ.α. σε φορείς όπως το Δείπνο Αγάπης, το Κοινωνικό ΕΚΑΒ, ο Δεσμός, η Κιβωτός του Κόσμου, The Home Project & Στέγες ανηλίκων ανά την Ελλάδα, η Ογκολογική Κλινική του Παίδων Αγ. Σοφία.

Μάθε περισσότερα και πως μπορείς κι εσύ να συνεισφέρεις εδώ!

Το Πρόγραμμα υποστήριξης αθλητών & ακαδημιών

Σκοπός μας είναι να δίνουμε τον τόνο που θα ενθαρρύνει τον κόσμο να ξεκινήσει ή να συνεχίσει έναν πιο δραστήριο, αθλητικό τρόπο ζωής. Το 2019 η εταιρεία συμμετείχε και οργάνωσε ποικίλα αθλητικά δρώμενα και περισσότερους από 16 αγώνες τρεξίματος σε όλη την Ελλάδα (Μαραθώνιος Αθήνας, Ημι-μαραθώνιος Κρήτης, Άλμα ζωής κα), πολλοί από τους οποίους έλαβαν χώρα για καλό σκοπό. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαμε στο kifissia run, αφιερωμένο στη στήριξη του Πανελλήνιου συνδέσμου νεφροπαθών, στον 4ο Αγώνα Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και σε πολλούς άλλους σημαντικούς αγώνες (Knossos Run, 10ρι του Πάρκου, Αγώνας δρόμου για την Καρδιά του Παιδιού κα). Πολυσήμαντη είναι η συνδρομή της εταιρείας με χορηγία προς την ομάδα basket με αμαξίδια του Παναθηναϊκού, αλλά και στο ΤΕΙ Κρήτης και στις Ακαδημίες της ομάδας του ΟΦΗ, ενισχύοντας τους νέους με προσφορά αθλητικού εξοπλισμού.

Το Πρόγραμμα ανάπτυξης των Ανθρώπων μας

Βασική επιδίωξη για την Cosmos είναι να καταφέρνει να διατηρεί άριστο εργασιακό περιβάλλον, προάγοντας την ομαδικότητα και την ανάπτυξη των εργαζομένων της. Ενδεικτικά, η εταιρεία το 2021 απασχόλησε περισσότερους από 800+ εργαζόμενους. Συνολικά το 2021 πραγματοποιήθηκαν 390 προσλήψεις και άνοιξαν 15 νέα καταστήματα. Επίσης, 14 φοιτητές πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση σε διάφορα τμήματα της εταιρείας (HR, Finance, Marketing, IT, E-commerce κλπ), εκ των οποίων το 57,14% προσλήφθηκε στην εταιρεία.

Επίκεντρό μας είναι οι Άνθρωποι, γι' αυτό οργανώνουμε συχνά δραστηριότητες που μας κάνουν να απολαμβάνουμε το well being, την ομαδικότητα και τον αθλητισμό! Ειδικότερα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ομάδα μπάσκετ η οποία κατέκτησε την 1η θέση στους Αγώνες Εργασιακού Πρωταθλήματος Κρήτης. Παρέχει 2 πολύ σημαντικά προνόμια στους εργαζόμενους – γονείς: το «1 day early leaving» την παγκόσμια ημέρα οικογένειας και το «Parents' day off» την 1η ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς. Τα κεντρικά γραφεία διαθέτουν γυμναστήριο, γήπεδο μπάσκετ και πινγκ πονγκ, προάγοντας τον αθλητισμό και το well being πάντα με γνώμονα το Health & Safety και παρέχεται σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και τις οικογένειές τους το πρόγραμμα «People Benefits», ένα πρόγραμμα με προνόμια ειδικά σχεδιασμένο για την κάλυψη αναγκών υγείας, ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης κλπ.

Αποστολή μας η Επιστροφή Αξίας σε Περιβάλλον

Με σύνθημα το "Together we make Cosmos a better place" επιδιώκουμε να είμαστε διαρκώς κοντά στο περιβάλλον. Νιώθουμε την ευθύνη εκπαίδευσης των πελατών μας με βιώσιμες πλατφόρμες όπως η Made in Green & Green Capsule με σκοπό την προώθηση συλλογών από ανακυκλωμένα υφάσματα, vegan υλικά και reusable αξεσουάρ από επιλεγμένα top sport & fashion brands που στέκονται υπεύθυνα δίπλα στον κόσμο μας. 


Αποστολές adidas
Επιστροφές adidas
Μετά την καταχώρηση του τεμαχίου, η παραγγελία δεν μπορεί να ακυρωθεί. Η αποστολή adidas γίνεται συνήθως εντός 2 ημερών. Το τεμάχιο εξαιρείται από προωθητικές ενέργειες/κουπόνια/δωροκάρτες.
Όλες οι επιστροφές adidas είναι εντελώς Δωρεάν. Οι επιστροφές μπορούν να γίνουν εντός 30 ημερών. Οι παραγγελίες adidas συνοδεύονται από έντυπο επιστροφών με αναλυτικές οδηγίες.