Παπούτσια, Ρούχα & Αξεσουάρ για Tένις

 • Παπούτσια Τένις

  Παπούτσια Τένις

  Απογείωσε το game σου με τα σωστά Παπούτσια για Τένις! Βρες τα όλα μέσα από κορυφαία brands!

 • Ρούχα Tένις

  Ρούχα Tένις

  Ανακάλυψε PRO Ρούχα για Τένις μέσα από αγαπημένα brands και πάρε το σετ με στυλ!

 • Ρακέτες Τένις

  Ρακέτες Τένις

  Κάνε σερβίς με αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας ότι είσαι εξοπλισμένος/η με τη σωστή ρακέτα.

 • Σακίδια Τένις

  Σακίδια Τένις

  O PRO εξοπλισμός αξίζει και PRO προστασία. Επίλεξε τώρα σακίδια & τσάντες τένις μέσα από τα μεγαλύτερα brands.

 • Μπάλες Tένις

  Μπαλάκια Τένις

  Κατασκευασμένα για να σε κάνουν να έχεις πλεονέκτημα, τα μπαλάκια τένις θα γίνουν ο σύμμαχός σου σε κάθε game.

 • Αξεσουάρ Tένις

  Αξεσουάρ Tένις

  Ανέβασε το παιχνίδι σου με must-have αξεσουάρ για τένις. Βρες τα σωστά αξεσουάρ μέσα από τα μεγαλύτερα brands και πάρε το σετ!

Διάλεξε ανά brand

Στα cosmossport.gr θα βρεις μια πλούσια γκάμα από παπούτσια, ρούχα, αξεσουάρ & εξοπλισμό τένις. Επίλεξε τώρα μέσα από adidas, Nike, Asics, Wilson, Babolat, Tretorn και άλλα κορυφαία brands για tennis, παπούτσια, ρούχα, ρακέτες, τσάντες, μπαλάκια, περικάρπια & περιμετώπια, αντικραδασμικά και overgrips και γίνε ο κυρίαρχος του game.

Τι παπούτσια Τένις να επιλέξω;

Πριν ακόμα επιλέξεις τα καταλληλότερα για 'σένα παπούτσια τένις, πρέπει να σκεφτείς ακριβώς τις κινήσεις που κάνεις στο γήπεδο. Γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, σπριντς, πλάγιοι βηματισμοί με τρέξιμο και άλματα, είναι οι πιο συνηθισμένες κινήσεις, ιδιαίτερα στους προχωρημένους παίκτες. Άρα τα δύο κύρια «συστατικά» για να επιλέξεις σωστά παπούτσια τένις είτε είσαι αρχάριος, είτε προχωρημένος, είναι να νιώθεις άνεση και υποστήριξη, ενώ παράλληλα μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμού.

Σε όλα τα παπούτσια τένις 2 είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις. Η εξωτερική και η ενδιάμεση σόλα. Η εξωτερική σόλα είναι αυτή που έρχεται σε επαφή με το έδαφος παρέχοντας τη σταθερότητα που χρειάζεται ο παίκτης στις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ η ενδιάμεση σόλα είναι αυτή που προσφέρει την απαραίτητη απορρόφηση κραδασμών κατά το πάτημα.

Πόσα είδη γηπέδων τένις υπάρχουν;

Υπάρχουν 3 είδη γηπέδων και με βάση τους τύπους αυτούς υπάρχουν και 3 είδη παπουτσιών για το τένις τα οποία διαφέρουν στην εξωτερική σόλα.

• Γήπεδα με φυσικό ή συνθετικό χόρτο: Τα ιδανικά παπούτσια τένις γι’ αυτά τα γήπεδα έχουν σπυρωτά τμήματα από καουτσούκ τα οποία προεξέχουν κι έχουν στόχο να αποτρέψουν τον παίκτη από το να γλιστρήσει.

Τα χωμάτινα γήπεδα: Παπούτσια τένις με ενιαίο μοτίβο «ψαροκόκαλο» σε όλη τη σόλα τους με λεπτές και βαθιές αυλακώσεις, είναι η τέλεια επιλογή για τα χωμάτινα γήπεδα, ώστε να αποτρέπουν την ολίσθηση του παίκτη κατά το εκρηκτικό ξεκίνημα ή κατά τη διάρκεια των γρήγορων αλλαγών κατεύθυνσης.

Σκληρά γήπεδα: Επίλεξε παπούτσια τένις που είναι πλατιά με μεγάλο μέρος της σόλας να ακουμπάει στο έδαφος, ενώ διαθέτει διαφορετικού τύπου αυλακώσεις και σχήματα, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει όλες τις πιθανές κινήσεις στο σκληρό γήπεδο και να προσφέρει πρόσφυση και σταθερότητα στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.

Πόσο συχνά πρέπει να ανανεώνω τα παπούτσια τένις;

Οι περισσότεροι ερασιτέχνες παίκτες, καλό είναι να ανανεώνουν τα παπούτσια τένις περίπου κάθε 6 μήνες. Μπορεί όμως κάποιος να το τσεκάρει τσεκάροντας απλώς την εξωτερική σόλα των παπουτσιών. Αν η επιφάνειά τους έχει αρχίσει να χάνει το ανάγλυφο σχήμα της, τότε είναι η σωστή στιγμή να ανανεωθούν.

Τι ρακέτα τένις να επιλέξω;

Οι ρακέτες τένις χωρίζονται σε 5 κατηγορίες ανάλογα με τον έλεγχο και τη δύναμη που θέλουμε στα χτυπήματα.

• Οι βαριές ρακέτες τένις (310-350g) έχουν καλύτερο έλεγχο και χρησιμοποιούνται συνήθως από επαγγελματίες ή πολύ ψηλούς παίκτες. Είναι η καταλληλότερη επιλογή για να δύναμη και ταυτόχρονα υψηλής ακρίβειας χτυπήματα, σε συνάρτηση πάντα με τον σωματότυπο και την εμπειρία του παίκτη.

• Οι αμέσως πιο ελαφριές ρακέτες τένις (290-309g) χρησιμοποιούνται από προχωρημένου επιπέδου άνδρες παίκτες ή γυναίκες επαγγελματίες παίκτριες με μεγάλη αιώρηση. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η ακρίβεια.

• Οι ρακέτες τένις που ζυγίζουν 270-289g και είναι οι πιο κατάλληλες για μεσαίου ή αρκετά προχωρημένου επιπέδου τενίστες με κανονικές αιωρήσεις στα χτυπήματα τους, οι οποίες επιζητούν τον ιδανικό συνδυασμό μεταξύ δύναμης και ακρίβειας. 

• Οι ρακέτες τένις που ζυγίζουν 250-269g είναι κατάλληλες τόσο για αρχάριους έως μεσαίου επιπέδου παίκτες που χρησιμοποιούν μικρές ή μεσαίες αιωρήσεις στα χτυπήματά τους κι επιθυμούν να έχουν μια ρακέτα που προσφέρει δύναμη αλλά και κάποιο έλεγχο, ενώ παράλληλα να είναι εύκολη στο χειρισμό της. 

• Οι πιο ελαφριές ρακέτες που ζυγίζουν 230-249g είναι τέλεια επιλογή για παίκτες που χρησιμοποιούν μικρές αιωρήσεις στα χτυπήματά τους κι έχουν έλλειψη σωματικής δύναμης.

Τι είναι το Εμβαδόν Κεφαλής Ρακέτας;

Το μέγεθος της επιφάνειας της ρακέτας που θα χτυπήσει την μπάλα επηρεάζει άμεσα την ταχύτητα του χτυπήματός της. Μια μεγάλη επιφάνεια επαφής παράγει περισσότερη δύναμη σε σχέση με μία μικρότερη όταν όλες οι άλλες συνθήκες παραμένουν ίδιες. Μία μεγάλη επιφάνεια επαφής επίσης παρέχει ένα μεγαλύτερο “sweet-spot” (ιδανικό σημείο χτυπήματος της μπάλας πάνω στο κεφάλι της ρακέτας) κι επομένως, μειώνει την πιθανότητα εκτός κέντρου χτυπημάτων. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για αρχάριους παίκτες, οι οποίοι γενικώς χρειάζονται περισσότερη δύναμη και αρκετά μεγάλο “sweet-spot”. Οι προχωρημένοι ή οι επαγγελματίες παίκτες θα ήταν σωστό να επιλέγουν μια ρακέτα με μικρό εμβαδόν κεφαλής που θα είναι πιο εύκολη στον χειρισμό.

Βάρος και Ισορροπία Ρακέτας

Βάρος και ισορροπία είναι δύο μεταβλητές που επηρεάζουν κυρίως την απόδοση της ρακέτας κι επομένως, την απόδοση του παίκτη στο γήπεδο. Γενικώς, οι βαριές ρακέτες παράγουν περισσότερη δύναμη υπό την προυπόθεση ότι ο παίκτης έχει την κατάλληλη/απαραίτητη σωματική δύναμη και την τεχνική να επιτάχυνει τη ρακέτα προς την μπάλα. Βαριές ρακέτες με χαμηλή ισορροπία προσφέρουν στους προχωρημένους παίκτες καλύτερο έλεγχο στα χτυπήματά τους. Οι ερασιτέχνες παίκτες, οι μεσσαίοι και οι αρχάριοι, ωστόσο καλό είναι να επιλέγουν ρακέτες τέννις με σημείο ισορροπίας στο κέντρο τους, οι οποίες να μην είναι πολύ βαριές.

Αποστολές adidas
Επιστροφές adidas
Μετά την καταχώρηση του τεμαχίου, η παραγγελία δεν μπορεί να ακυρωθεί.Η αποστολή από τα κεντρικά της adidas (Γερμανία) γίνεται συνήθως εντός 2 ημερών. Το τεμάχιο εξαιρείται από προωθητικές ενέργειες/κουπόνια/δωροκάρτες.
Όλες οι επιστροφές adidas είναι εντελώς Δωρεάν. Οι επιστροφές μπορούν να γίνουν εντός 30 ημερών. Οι παραγγελίες adidas συνοδεύονται από έντυπο επιστροφών με αναλυτικές οδηγίες.
×
Εντοπίσαμε ότι βρίσκεσαι στην Κύπρο!

Εντοπίσαμε ότι βρίσκεσαι στην Κύπρο!

Αν θέλεις η παραγγελία σου να παραδοθεί στην Κύπρο, αγόρασε μέσω του Cosmossport.cy

Συνέχισε στο Cosmossport.cy!