Διάλεξε Σακίδιο & Χάρισε Χαμόγελα

Με κάθε Αγορά Τσάντας έως 30/9 προσφέρεις 1€ για αθλητικό εξοπλισμό σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας.

#TogetherWeMakeCosmosΑBetterPlace

Στήριξε. Μπορείς!

Το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί πολλά για κάθε παιδί. Tα παιδιά επιστρέφουν στην αγαπημένη τους δραστηριότητα (basketball, ποδόσφαιρο,  κολυμβητήριο κλπ), όμως υπάρχουν και παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα...


Απλά επίλεξε το αγαπημένο σου!

Λίγα λόγια από τα Ιδρύματα

Γνώρισε τα 3 Ιδρύματα και τους ανθρώπους τους 

 
Θέλοντας να μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο της προσπάθειάς μας, ήρθαμε σε επαφή με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Σχεδιάσαμε ΜΑΖΙ ένα πρόγραμμα που μέσα από την ατομική προσφορά μπορεί να γίνει συλλογική επιτυχία! 

 
Σε συνεργασία λοιπόν με τον «Δεσμό» επιλέξαμε τρία ιδρύματα Παιδικής Προστασίας, που χρειάζονται στήριξη σε υποδομές και εξοπλισμό για αθλητικές δραστηριότητεςΘέτοντας ως βασικά κριτήρια την: 

- Ποιότητα και σταθερότητα των δομών φιλοξενίας 

- Αποτελεσματική διάθεση οικονομικών πόρων με επίκεντρο το παιδί 

- Στρατηγική να αναπτύξει τις ικανότητες και τις δεξιότητες του κάθε παιδιού

- Προετοιμασία για μελλοντική αυτόνομη διαβίωση των παιδιών εκτός Ιδρύματος 


Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου “Ο Άγιος Αλέξανδρος” , Π. Φάληρο, Aττική 

 
Αποστολή της Στέγης είναι η ενδυνάμωση και κοινωνική εκπαίδευση των κοριτσιών και επιδιώκει συνεργασίες ώστε να λαμβάνουν ποικίλα παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά ερεθίσματα, με στόχο να μεταβούν ομαλά στην κοινωνική ζωή με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και την αυτονομία τους. 

Φιλοξενούμενος αριθμός παιδιών είναι 13 κορίτσια, ηλικίας από 13 χρονών έως 18. Αναμένεται να υποδεχθούν 2 νέα κορίτσια μέχρι το Σεπτέμβριο. 

Το Σπίτι της Βεργίνας - Σύλλογος Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας "Πρωτοβουλία για το Παιδί "   

Το Σπίτι της Βεργίνας, ξεκίνησε τη λειτουργία το 2012, με σκοπό τη μακροχρόνια φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο με στόχο την ανάπτυξη της αυτονομίας των παιδιών μέσα από την εκμάθηση δεξιοτήτων, τη δημιουργική απασχόληση και μέσα από την επικοινωνία σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σεβασμού και σύνδεσης της καθημερινότητας με τη ζωή της κοινότητας, για να διασφαλίσει την ομαλή κοινωνικοποίηση των φιλοξενούμενων παιδιών.  

Σήμερα φιλοξενεί 12 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 5 χρονών έως 16. Μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται η ένταξη άλλων 6 παιδιών σε «οικογένεια» στο Σπίτι. 

 

Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου (Παιδόπολη Νεάπολης) - Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης (Ν.Π.Δ.Δ.) 

Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου είναι μια δομή κλειστής προστασίας που λειτουργεί από το 1947 με σκοπό την προστασία, τη φροντίδα, και τη ψυχοσυναισθηματική στήριξη των παιδιών. Μακροπρόθεσμος στόχος της δομής η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των παιδιών για ομαλή επανένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, η μόρφωσή τους  και η καλλιέργεια δεξιοτήτων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά την αποχώρησή τους. 

Ο φιλοξενούμενος αριθμός παιδιών είναι 26 αγόρια με το μικρότερο να είναι 7 ετών!